Як і обіцяли, ділимося з вами рецептами консервацій від наших господарочок, що в рамках гуманітарного проєкту Common Help UA назакривали їх уже понад
26 тис. банок!
До вашої уваги – смачний і простий салатик «Пелюстка» від пані Лариси з м. Ізюм.
Пані Лариса знайшла нову домівку в Білицькій громаді на Полтавщині, де разом із командою проєкту працює в консервному цеху комунального підприємства "Білики Агро" .
«Я надзвичайно вдячна за надану роботу саме в консервному цеху, бо до війни працювала поваром і займалась приготуванням різноманітних страв, в тому числі – і з капусти. Дуже люблю цей овоч за смакові та кулінарні властивості. І тому запропонувала наш родинний рецепт капусти під назвою "Пелюстка" - і подати не соромно, і з’їдять – не шкода. Готується легко і просто».
А ось і сам рецепт (на 1л води):
- 30 г солі
- 150 г цукру
- 100 г оцту
- 40 г олії
Все закип’ятити і залити овочі: нарізану капусту + столовий буряк, натертий соломкою, та спеції за смаком. Можна заливати також і холодним розсолом.
А яку капусту любите ви? Діліться у коментарях своїми фірмовими рецептами улюблених заготовок із цього корисного овочу!